Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Varza rosie cu prune

Varza rosie are frunzele de culoare rosu inchis, insa aceasta leguma isi poate schimba culoarea in functie de pH-ul pamantului in care este cultivata. Tocmai de aceea, in diferite regiuni sau tari, aceasta planta poarta variate denumiri, in functie de culoarea pe care o are. Pe terenuri acide, frunzele devin mult mai rosii, in timp ce un sol alcalin va duce la colorarea frunzelor in nuante de albastru.

Mai mult decat atat, sucul de varza rosie poate fi folosit ca un indicator casnic de pH, deoarece devine rosu in contact cu substante acide si albastru in contact cu solutii bazice. Acesta este unul dintre motivele pentru care unele persoane sustin ca varza rosie este, probabil, leguma cel mai mult responsabila pentru numeroase progrese tehnologice de care ne bucuram astazi.

Atunci cand este gatita, varza rosie devine, in mod normal, albastra. Pentru a retine si pastra culoarea rosie, este necesar sa se adauge otet sau acid de fructe in vasul in care se gateste.

Reteta varza rosie cu prune

Reteta varza rosie cu prune

Ingrediente pentru varza rosie cu prune:

1. Varza (rosie, tocata foarte marunt) – 300 g.
2. Prune (proaspete, fara samburi si taiate in sferturi) – 150 g.
3. Ulei (volatil, de migdale) – 5 linguri
4. Sana – 2 linguri
5. Zeama (de portocale) – 3 linguri
6. Scortisoara – un praf
7. Sare (de mare) – un praf
8. Piper – un praf
9. Miere – 2 lingurite

Mod de preparare pentru varza rosie cu prune:

1. Toate componentele se amesteca bine, se lasa timp de o ora sa se patrunda si apoi se condimenteaza, dupa gust.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , ,

Leave a Response